LOGO ONTWERP
Dennis van DW Metaal heeft ons benaderd om een logo voor hem te maken. We hebben een gesprek gehad over wat hij graag wilde uitstralen, maar wat daar uit kwam was "stoer en robuust". Dat zijn natuurlijk geen kernwaarden van een bedrijf.
Uiteindelijk zijn we er samen achter gekomen dat hij graag vertrouwen en professionaliteit uit straalt. Dit zou hij graag in een stoer vat willen gieten. Wij zijn aan de slag gegaan met een aantal concepten en uiteindelijk hebben we de onderstaande voorgelegd.
Het schild is hetgene wat het "stoer" maakt, het laat zien dat het een stevig bedrijf is die niet zomaar weg deinst voor een grote klus. Ook de letters in het logo zijn "stoer" omdat ze wat dikker zijn, wij hebben het zo gemaakt dat het ook echt uit een stuk metaal gesneden kan worden omdat het rondje in de D vast gemaakt zit aan het schild. Ook heb je onderin het schild een kleine "spark" die de link naar het lassen symboliseerd. 
Dennis was hier erg enthousiast over alleen had het niet echt het wauw effect waar hij naar opzoek was. Nu kregen wij een paar voorbeelden mee van logo's die hun mooi vinden, een bepaald soort lettertype (slab serif), een overloop van de D naar de W. En een soort spark die linkt naar het lassen. 
Ik ben er weer mee aan de slag gegaan en ben toen hiermee gekomen.
Hier waren ze meteen meer enthousiast over. De link naar het lassen was een stuk duidelijker, er was een stoer robuust lettertype en de D loopt over in de W. Voor dit logo hebben ze uiteindelijk getekend en zijn er super blij mee.

You may also like

Back to Top